top of page
Search

אורז מלא מוקץ עם מלאאאא ירקות



ירקות הם חומר הגלם הכי חשוב במטבח! אורז מוקפץ הוא הדרך שלי להשתמש בירקות שנראים קצת עייפים מדי לסלט. על הדרך מצטרפים לתפריט שפע ירקות.

במסעדות האסיאתיות לא תמצאו כזה שפע של ירקות במוקפץ, שם האורז הוא העיקר. בבית אנחנו שמות את הבריאות במקום הראשון - משתמשות באורז מלא ומעשירות אותו בשפע של ירקות ובמקרה הזה בתיבול יפני.

מתחילים יום קודם בבישול האורז. מקררים ומקפיצים למחרת.


חומרים ל-2 מנות:

לאורז מלא:

2 כפות שמן זית

1 כוס אורז ארוך מלא

3 כוסות מים

¾ כפית מלח (רצוי הימלאיה) 

להקפצה ביום שאחרי:

2 כפות שמן זית

1 כף שמן שומשום

½ כפית שום כתוש

½ כפית ג'ינג'ר כתוש

צ'ילי לפי דרגת החריפות שאוהבים

1 ביצה טרופה או 60 גרם טופו קשיח חתוך לקוביות קטנות

½ 1 כוסות מגוון ירקות חתוכים לקוביות קטנות (פלפל, קישוא, גזר, פטריות, ברוקולי חלוט, אפונת שלג, אפונה…)

½ 1 כפות רוטב סויה

2 כפות מירין

1 כף חמאת בוטנים (לא חובה)

להגשה:

1 כף שומשום מלא קלוי

בצל ירוק או עירית קצוצים

כף בוטנים קלויים או אגוזי קשיו קלויים


ההכנה:

  1. יום מראש, מבשלים את האורז: שוטפים את האורז תחת זרם מים ומסננים. יוצקים לסיר עם שמן הזית, המלח והמים ומביאים לרתיחה. מבשלים עד שכל הנוזלים מתאדים. מכבים את להבת הכיריים ומכסים היטב. מניחים לאורז להתקרר לחלוטין ומעבירים למקרר עד ליום שלמחרת.

  2. מחממים ווק עם שמן, מוסיפים ביצה טרופה ומקשקשים עד השחמה. מוסיפים ג'ינג'ר ושום ואת הירקות ומקפיצים דקה-שתיים עד הזהבה. מוסיפים את האורז, הסויה, המירין וחמאת הבוטנים ומקיצים.

  3. מעבירים לכלי הגשה וזורים מעל שומשום, בצל ובוטנים.



לעדי לפין, נטורופתית בארנבת - מקום לגוף ולנפש, יש מלאאאא מה לומר על אורז מלא:

אז מה זה בעצם דגנים מלאים  ומה הקשר לגיל המעבר?

בטבע, כל גרגר דגן עטוף בקליפה, שבנויה מסיבים תזונתיים (כלומר סיבים שאפשר ואפילו כדאי לאכול). בתעשיית המזון לפעמים מסירים את הקליפות מגרגרי הדגנים ויחד איתן את התואר ׳מלאים׳, וחבל כי סיבים הם שם המשחק.

סיבים יעזרו באיזון מערכות הגוף שיוצאות מאיזון בגלל מחסור באסטרוגן. הם מסייעים לאיזון רמות הסוכר בדם, הפחתת כולסטרול, שמירה על בריאות הלב,  ושמירה על משקל תקין. 

גם החיידקים הידידותיים במעיים שלנו (ה- פרוביוטיקה) אוהבים סיבים תזונתיים, ומתרבים מהר יותר בנוכחותם . אפשר להתייחס לסיבים כמזון של הפרוביוטיקה, או במילים אחרות -  פרה-ביוטיקה (prebiotic). אוכלוסיית הפרוביוטיקה עלולה להיפגע בגיל המעבר, לכן חשוב לפנק את החיידקים בסיבים.

בנוסף לשמירה על הבריאות,  מחקרים מראים כי נשים בגיל המעבר,  שאכלו יותר דגנים מלאים וירקות חוו פחות תסמינים  מאשר נשים שאכלו פחות ממזונות אלו.

אחד הרכיבים הידועים לשימצה בדגנים רבים (חיטה, שעורה, שיפון וכוסמין) הוא - גלוטן. אנשים רבים רגישים לגלוטן (ואני לא מתכוונת למחלת הצליאק) בעיקר כי אנחנו צורכות כמויות מופרזות ממנו. אז הנה החדשות הטובות - באורז אין גלוטן.



 
 
 

Comments


© 2035 by APPETIZING ADVENTURES. Powered and secured by Wix

bottom of page