top of page
Search

ויניגרט מיסו הדרים




גם לכן לא מתחשק אוכל חם, כשחם בטירוף? הויניגרט הזה הוא ההצלה שלי. הכנתי ממנו סלט אטריות סובה, שהפך לארוחה קלילה קבועה אצלנו. יש לי תחושה, שגם אתן תתאהבו בו.

הרוטב מבוסס על מיסו, שהוא חומר גלם מותסס עשיר בחיידקים פרוביוטיים. יש לו טעם אומאמי, מלוח, עשיר ומעט מעושן, שפשוט מתמכרים אליו. כדאי להחזיק צנצנת ממנו, תשמש אתכן היטב בחודשים הקרובים, לאינספור הרכבי סלטים. מבטיחה!


חומרים:

2 כפות משחת מיסו בהירה 

4 כפות (60 מ"ל) מיץ תפוזים סחוט טרי

2 כפות (30 מ"ל) מיץ לימון סחוט טרי

½ כוס (125 מ"ל) שמן זית עדין

1 כפית שמן שומשום

2 שיני שום כתושות

1 כפית ג'ינג'ר מגורר

2 כפיות רוטב סויה

2-3 כפיות דבש (או ממתיק טבעי אחר)

פלפל שחור גרוס

ההכנה:

  1. שמים את כל מרכיבי הרוטב למעט שמן הזית בבלנדר ומרסקים למרקם אחיד. מוסיפים שמן זית בהדרגה ומעבדים עד לקבלת תחליב במרקם חלק ואחיד.

  2. יוצקים על סלט שמתחשק ומגישים צונן.

עוד רעיונות לשימוש בוויניגרט:

סלט כרוב, גזר וכוסברה עם קשיו קלוי, סלט ירוק של חסות, רוקט ועוד סלטים מרעננים שמתבקשים בחום הכבד



עדי לפין, נטורופתית מארנבת - מקום לגוף ולנפש, מסבירה את מרכיב ה-X פקטור של המיסו

כבר הזכרנו את יתרונות המיסו, שנחשב בעיני היפנים לסופר פוד. ה - X פאקטור של מיסו הוא דרך ההכנה שלו - התססה. מי שמבצע בפועל את תהליך ההתססה הם חיידקים פרוביוטיים. כלומר, מזונות שהותססו באופן טבעי (ולא באמצעות טכנולוגיה תעשייתית להאצת התהליך) מכילים כמות יפה של פרוביוטיקה. החיידקים הפרוביוטיים חיוניים כמעט לכל תהליכי החיים. בגיל המעבר הם תורמים לחיזוק מערכת העיכול ולהפחתת תסמינים כמו: כבדות אחרי ארוחה, גזים, נפיחות, אי נוחות בבטן ועוד.

אז איך נדע אם המיסו שרכשנו הוכן בשיטה מסורתית ומכיל חיידקים פרוביוטיים?

לצערנו אין סימון רלבנטי על אריזת המוצר. מבלי לזלזל בכבודה של אף מדינה, נעדיף לקנות מיסו מתוצרת יפן. מיסו תוצרת סין לרוב מיוצר בטכנולוגיה תעשייתית שבה אין צורך בחיידקים פרוביוטיים, לעומת זאת ביפן מייצרים לרוב בשיטה קרובה למסורת


 
 
 

Comments


© 2035 by APPETIZING ADVENTURES. Powered and secured by Wix

bottom of page